Etiketter

fredag 26 februari 2016

Sportlovsbilder

Under lovet har det varit olika aktiviteter på gång; fotboll och andra aktiviteter i idrottshallen, ansiktsmålning, frågesport, dansstop, olika spel, bakning, pärlplattor, målning på folie, innebandy samt lek med kompisar mm.

    Pärlplatta på gång...

    Full koncentration.

    På Ipaden kan man få inspiration och tips på bilder.

    Leka med playdoo-lera är också kul.

    Utelek.

    I klätterställningen...

   kan man hänga...



    klättra omkring...

    göra konster...

    eller slå en volt...



    Innebandyspel.

   Spel med gogos.



    Lek vid karusellen.



    Dans-stopp...
            

                                                              
      
              

                                                        

                

                    


















Mellanmål på fritids

I fredags ( studiedagen) var vi inte så många barn på fritids så vi kunde äta mellanmål inne på fritids. Vi hade korv med bröd och varm choklad. Några barn fick stå i "korvkiosken" och hjälpa till att servera. Efteråt hade vi film så det blev riktigt " fredagsmys".







onsdag 17 februari 2016

Sportlovet - viktig information!

Under sportlovet v. 8 kommer alla barn som är på Diamantens fritids att vara på stora skolan. Om ditt/ dina barn behöver morgonomsorg lämnas de på Safiren som vanligt. Därefter har vi delat upp barnen så att F- A ska vara på Rubinen, F-B på Safiren och F-C på Smaragen. Personal från Diamanten är fördelade på de olika fritidsen. Det blir lite inskolning för barnen eftersom det är så de kommer fördelas till hösten. Vid 16.30 går de barn som är kvar till Safiren som har hand om stängningen.

Vi kommer naturligtvis att vara ute en hel del - vi hoppas på fint väder - så tänk på att skicka med varma kläder. Ett ombyte är också bara att ha om det skulle behövas.

Vi ser fram mot ett härligt lov!

fredag 12 februari 2016

Veckoschema V.6

Denna vecka har vi arbetat vidare med lite av varje .
Veckan började med gymnastik, V lärde oss två nya lekar . Råttebo och bläckfisken. Det var roliga lekar med mycket rörelse och koncentration. Efter det var det musik med Ann och Maria. Vi fortsätter att sjunga sånger från Disney
I tisdags gjorde vi eget papper efter att våra rivna pappersremsor legat i blöt i en vecka, vad spännande att göra sitt eget papper. Det blev mycket bra och när de har torkat ska vi skriva något på dem.




Efteråt gick vi till Buffelgatan för att se vad Liam, Elma och Nils bor. Nils var hemma i sitt hus efter att ha haft magsjukan! Vi går till honom en annan dag för att ta kort. Efteråt landade vi en stund på en rolig lekplats en stund.



I onsdags hade vi matte. Vi arbetade med siffran 6. Lekte mattelekar och spelade mattebingo

I torsdags och fredags har vi sytt hjärtan till " alla hjärtans dag". Oj,oj vilket symöte vi hade . Till och med de som inte gillade att sy innan, sa efteråt att det var " kul att sy"!




I fredags så fortsatte de som inte var klara med sina hjärtan att sy färdigt, vi fortsatte med bokstaven L och " smakade" på hur det är att säga L. Vi läste en kuslig saga om Skinn Skerping" av Astrid Lindgren som barnen tyckte både var rolig, spännande och hemsk.


Vi läste färdigt boken som Liam och Trulle hade med och som handlade om en pojk vid namn Liam och hur han räddar valen Valtus från att dö eftersom han hade fullt av skräp som människan slänger i havet. En bra och intressant bok om att vi människor är riktiga skräpnissar. Tack Liam.
Rafael och Trulle får denna helg vara tillsammans och det ska bli spännande att se var de varit med om, och vilken som blir nästa veckas bok.

Viktigt : Vi vill påminna om den viktiga enkät som Skolverket tagit fram och som handlar om en god och trygg skolmiljö för era barn. Ni besvarar den genom webben och sista dagen är  den 19/2 . Än så länge är det 17 svar som kommit n i en skola med 54 barn! Ni har fått information om det här och en kod för att komma in: ad9Pcj. Gå in på WWW.skolinspektionen.se/skolenkaten.
TACK.

Vi vill även påminna om den 1/3 då vi åker till sjöaredsmossen för att åka skridskor. Vi åker buss från skolan och blir borta fram till 13.00.  Vi är glada om vi kan få med några föräldrar som kan vara behjälpliga med att bl.a. Knyta skridskor. Ni får ta egen bil. Mer info kommer ... 

Vi vädjar även er att bli mer aktiva i tempus och gå in och ändra tid när ni har behov av detta . Är barnet sjukt, ledigt mm så finns det en meddelande ruta där man kan tala om vad och vilken tid. Vi vet att det ofta inte stämmer med sluttiden för man säger till barnet att vi hämtar tidigare och då blir det fel på e.m på fritids om ingen ändring gjorts i tempus.
Om ni tycker det är svårt kan ni ringa Tempus, de är behjälpliga med alla ev problem.

Ha nu en rolig och solig helg!
Sylvia, Linda och Evalis






tisdag 2 februari 2016

Sportlov

Hej
Imorgon 3/2 är det sista dagen att lägga in tider i tempus för sportlovet.
Hälsningar personalen på fritids Diamanten och F-klasserna.