Etiketter

tisdag 21 mars 2017

Veckobrev V.11

Hej på er! 
Swich sa det.. så var det fredag igen!
Vi i klassen arbetar på med både det ena och det andra och roligt har vi för det mesta!
Måndagen bjöd på en ny bokstav, granen har nu haft turen att hitta 20 bokstäver sedan hen började leta i månaden september. Veckans bokstav är Åå, En klurig bokstav som lätt kan tas fel och bli ett Ää. Så det är  tur att man kan lära sig att Å har en prick och Ä har två prickar över sig. Utan prickar blir det ju ett A. 

 

 
 I tisdags så fortsätter vi med vårt Tema" Jag" . Vi pratade och diskuterade idag om  hur vi bor och vad de olika boenden heter, vilken adress man har?? Vad är en adress? Vad ska det stå om man skickar ett brev på kuvertet så att det riktigt säkert kommer fram? 

 

 
 

Efter att barnen ritat och målat sina hus och skrivit sitt för och efternamn , adress och vilken stad du bor i, så tog vi och promenerade hem till Vera och Isac för att se vart de bor. 
 


 

I onsdags så var Jonas ( Esters pappa) och hälsade på under dagen, det är kul när våra föräldrar kommer. Vi började med att respektera vad stavelser är och att vi kan ju klappa till alla ord och beroende på längden på ordet så blir det olika många handklapp ,alltså stavelser.  Vi började med våra namn och sedan våra efternamn . Efter det arbetade vi med stavelser där vi skulle klappa ordet som stod på pappret och sedan skriva hur många stavelser det ordet innehöll.

 
 

Sedan arbetade vi vidare med vårt tema " Snick och Snack i kungaskogen"
Där så fick vi göra en lek som gick ut " Hur vi tycker att en bra kompis ska vara" Vi satt i en rund ring på stolar och då fick vi olika påståenden som tex : Om du tycker att en kompis ska vara snäll reser sig upp.
Om du tycker att en kompis ska ha coola kläder reser dig upp osv .Det blev många intressanta samtal.

I torsdags så började vi med att titta på en film om hur en bok blir till. Vad finns det för olika slags böcker? Är det bra att läsa böcker? vad är det för skillnad på en tidning och  en bok? 
Vi pratade om att man kan få en idé till en bok och att alla kan skriva en bok om man vill.
Efter det så började två och två få arbeta med sin bok ! Ojdå , det var många idéer och nu har det börjats skriva och illustreras böcker. Fantasin flödade och det görs både sagoböcker, kapitelböcker och faktaböcker på gång.
  
 
 
 

 
En spännande kapitelbok

Så var det fredag och då arbetade vi med matte på förmiddagen . Begrepp som tallinjer och talstaplar arbetades det med och barnen är väldigt duktiga på detta.
 
   
Vi avslutade fredagen med gemensam sångsamling och lite tokigheter.
 
 
 
 
På torsdag den23/3 är det gympa igen.

Ha en härlig helg nu så syns vi på måndag
Linda, Anita och Eva-Lis




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar