Etiketter

fredag 28 april 2017

Veckobrev V.17


Vi har under veckan som gått arbetat med bokstaven D,d. Barnen hittade många djur som har bokstaven D i sig. Vi har även pratat om vad en " text" är och här har vi arbetat med olika slags texter. Vi har hälsat på hemma hos Klara, mycket trevligt att se var hon bodde. Musikalen har vi fortsatt att tränat på och arbetat med en hel del,spännande nu när allt börjar ta form och bli en helhet!
Vi har även lekt mycket och varit i skogen  och upptäckt att det händer mycket där nu. På torsdagen gjorde vi egna berättelser utifrån en given text genom att rita utifrån det som vi läst ! Detta gjorde barnen så bra och med stort intresse.
Våra egna böcker arbetades det med och nu är de snart klara och då ska vi läsa upp den för våra kompisar.
Fredagen var det siffror och plus matte! Vi jobbade bl.a. Med burkmatte och addition på whiteboard tavlan , fråga barnen om huruvida vi gjorde detta.
Ja, som vanligt en spännande, lärorik och kul vecka.

Eftersom att det nu börjat rycktas om att jag (Eva-Lis) ska följa våra barn ner till stora skolan , så kan jag säga nu att det här stämmer. Under nästa läsår kommer jag att följa med barnen ner i förstaklass som resurs. Det ser jag fram emot och tycker det här blir bra för våra barn.

Vår nya klasskompis Nils som kommer från Göteborg och flyttar till Varberg kommer att hälsa på den 3/5 och börjar på riktigt den 15/5. Detta ska bli så spännande och vi kommer att ta emot Nils på allra bästa sätt! 

På torsdag den 4/5 kommer vi inte att ha gymnastik eftersom vi kommer att träna på vår musical i gympasalen då.
Ni är alla välkomna en 9/5 till gympasalen antingen 09:00- 09:30 eller 10:00-10:30.

 
Hos Klara.

 
Burkmatte.

 
Vi arbetar med att rita till en text och sedan berätta den för en kompis.
 
Vi arbetar med skyltar till vår musical.
 Djup koncentration.
 
Addition pågår
 
Kram från oss och ha nu en fin Valborg och första majhelg.
Linda,Anita och Eva-Lis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar